Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2010

Περί διασκευών...κολοκυθόπιτα


Ένα είναι σίγουρο. Οι διασκευές, είναι πλέον της μόδας, πιο πολύ από ποτέ.


Σίγουρα θα έχεις ακούσει μια διασκευή και θα έχεις αναρωτηθεί για το ποιός ευθύνεται για αυτό το φρικτό αποτέλεσμα..' Ιεροσυλία!!'. Όμως δεν είναι πάντα έτσι.


Μερικές φορές οι διασκευές συναγωνίζονται τα originals . Δίνουν ένα διαφορετικό χρώμα, που τις κάνει να ξεχωρίζουν για τον 'τύπο' τους. Βεβαίως, η απάντηση στο ' αν μία διασκευή είναι καλύτερη από το original ή το αντίθετο', έρχεται αποκλειστικά από τις προσωπικές μας προτιμήσεις .


Επειδή το θέμα 'διασκευή' το βρίσκω αρκετά ενδιαφέρον, σκέφτηκα να ασχολούμαστε τακτικά με αυτό. Για αρχή , ήθελα να δούμε ένα τραγούδι από την λίστα των πιο πολυδιασκευασμένων, όπως π.χ το 'Summertime' ή κάτι από Beatles...αλλά προτίμησα κάποιο που έγινε γνωστό από την διασκευή του. Ποιό είναι αυτό...;


'Tainted love'..To γνωρίσαμε από τους Soft Cell που το τραγουδήσανε στις αρχές της δεκαετίας του ΄80 . H αρχική εκτέλεση,έτος 1964,από την Gloria Jones, απέτυχε να ενταχθεί στα Charts της εποχής,καθώς και η επανεκτέλεση της το 1976 .Πολλές οι διασκευές,σε πολλούς ρυθμούς. Inspiral Carpets,My Ruin,The Living End, Social Distortion,Shades Apart. Coil, Flying Pickets,The Lost Fingers(!!), Marc Almond, Boppin Kids, Marilyn Manson, Pussycat Dolls, Alejandra Guzman, My Brightest Diamond, Max Raabe(!!).


Μήπως και αυτά θυμίζουν λίγο 'Tainted Love'....;Mark Ruff Ryder-Joy, Rihana-Sos, David Guetta-Sexy Bitch ,Flo Rida -Zoosk Girl.

 . 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.