Δευτέρα 25 Απριλίου 2011

Danger Mouse & Daniele Luppi - Rome (Jack White - Norah Jones)


Ο ανήσυχος παραγωγός Danger Mouse ( Brian Burton ) και ο Ιταλός συνθέτης Daniele Luppi ετοιμάζονται να κυκλοφορήσουν στις 17 Μαϊου ένα άλμπουμ "φόρο τιμής" στη μουσική των spaghetti-westerns με τίτλο "Rome".   




Το άλμπουμ ηχογραφήθηκε στα "Forum Studios" στη Ρώμη, τα οποία ίδρυσε κατά ένα μέρος ο Ennio Morricone ( The Good, the Bad, and the Ugly , Once Upon a Time in the West) και συμμετείχαν πολλοί εκ των μουσικών-θρύλων των δεκαετιών του '60-'70, ανάμεσα τους η ορχήστρα του Marc 4 και η χορωδία του Alessandro Alessandroni. 

Βασικοί ερμηνευτές είναι ο Jack White ο οποίος ερμηνεύει τρία τραγούδια  ("The Rose With the Broken Neck", "Two Against One" και "The World") όπως και η Norah Jones ("Season's Trees", "Black" και "Problem Queen"), ενώ θα ακούσουμε και τnν σοπράνο Edda Dell'Orso η οποία έχει συμμετάσχει κι αυτή σε κλασικά ιταλικά westerns.   

Αξιοσημείωτη είναι και η επιλογή της τεχνικής της ηχογράφησης που χρησιμοποιήθηκε, η οποία μοιάζει με αυτή της χρυσής εποχής του '60 και '70 , δηλαδή απ' ευθείας σε ταινία με τα σύγχρονα μέσα να απουσιάζουν. 

Σίγουρα μία από τις, αν όχι η, πιο ενδιαφέρουσες κυκλοφορίες του 2011. Αναμένουμε..!!

Στη συνέχεια.. το Trailer , το " Two Against One" με τον Jack White και το "Black" με την Norah Jones..



                      

                      

                      

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.